14.1.09

Declaració d’ICV davant l’assetjament polític, econòmic i mediàtic

ICV, en coalició amb EUiA és un partit d’esquerra verda nacional. És un partit català, d’esquerres, ecologista, feminista, pacifista i europeista.

La nostra opció estratègica és que a Catalunya les esquerres governin a les institucions. Als seus ajuntaments i òbviament al govern de la Generalitat.

Però la nostra opció no és governar per fer-hi qualsevol cosa, a qualsevol preu. Sinó per desenvolupar-hi polítiques transformadores, per modernitzar socialment i ecològica el nostre país. Per millorar la vida de la gent, especialment d’aquelles persones amb menys recursos i més vulnerables. La vida d’aquells que no poden agafar un telèfon i canviar una llei.

Nosaltres treballem les nostres polítiques i propostes amb la societat, perquè creiem que la participació social, la implicació de la ciutadania fa millorar la gestió pública.

Volem governar i prendre decisions des del rigor tècnic, des de la modernització del país i les polítiques. A vegades sent pioners, com en la política de participació del Govern (premiada per la UNESCO) o al desenvolupar mesures de la nova cultura de la l’aigua des de Medi Ambient. En altres ocasions, aprenent del que fan societats o governs més avançats en alguns temes, com en l’experiència d’anar a 80 km/h implantada amb èxit a tants països del nostre entorn europeu.

A ICV només sabem governar des de la defensa dels nostres valors i conviccions.

Ho fem quan el nostre president, avui Conseller, assisteix a una manifestació a favor de la Pau a Palestina. Exercint un dret que tants anys va costar d’assolir en aquest país, com és el dret a manifestar-se. En Joan Saura era a la manifestació per principis i per ètica.

Ho fem quan defensem la reducció de la contaminació, la qualitat de l’aire i la vida de la gent per sobre d’interessos polítics, econòmics o mediàtics.

Anar a 80 km/h produeix menys emissions de partícules contaminants que anar a 120km/h. De dia i de nit, en una carretera plena o buida.

La velocitat variable té avals tècnics, referents europeus, no som el primer país en instaurar-lo i a més es demostra eficaç per millorar la qualitat de l’aire, la circulació i també per reduir accidents i morts a les carreteres.

La mesura no és un capritx d’un conseller o d’un govern, sinó una mesura eficaç per salvar la vida a la gent.

Aquesta actitud del Grup parlamentari, dels nostres membres al govern i a les institucions, té com a resposta directa un assetjament polític i mediàtic que avui arriba a quotes que no podíem ni imaginar en el nostre país. Amb titulars que creiem que la maduresa política i democràtica a Catalunya ens evitaria veure, amb comentaris més propis de l’acarnissament personal que de la discrepància política o ideològica. Actituds que hem vist arreu de l’estat espanyol on qualsevol cosa val per derrotar l’enemic però que no creiem possibles a Catalunya.

Malgrat aquest assetjament que pretén que ICV deixi de ser el que és o deixi de defensar les seves conviccions i valors a les institucions quan governa els puc anunciar que no cedirem a aquestes pressions de grups d’interès polítics, econòmics i mediàtics per molts titulars que ens facin.

Nosaltres no canviarem bons titulars a canvi de les nostres conviccions. Seguirem defensant les nostres propostes amb arguments polítics i d’autoritat per molta demagògia i populisme amb el que se’ns ataqui.

2 comentaris:

Orlik ha dit...

D'acord, d'acord... i si prohibim anar en cotxe també anularem moltes emisions i ens estalviarem una pila de morts en accidents de tràfic. I si obliguem aconduir cotxes amb casc, com les motos, segur que ens estalviem alguna mort. I si prohibissim les motos, doncs més del mateix, els riscos d'anar a peu són menors. O, com a mínim, si l'administració fos la primera en tenir una flota de vehicles que no funcionin amb motor d'explosió (començant pel transport públic) per comtes de luxosos Audi (i no dic que sigui el vostre cas ni el d'ICV), seria tot un detall d'agrair (pels contribuents i pel medi ambient al 50%). I si omplissim els carrers de càmeres connectades a la policia o, per què no, posessim un policia per cada habitant que el seguís tot el dia, ens estalviaríem molta (si no tota) la delinqüència.

La pregunta és fins a quin nivell d'absurd volem arribar i fins a quin punt la salut i la seguretat ho justifiquen tot.

Una abraçada cordial

Dolors Camats ha dit...

Orlik (et dius així?) no es tracta de prohibir-ho tot, però sí de prendre mesures.

Seria molt insconscient per part nostre lluitar contra el canvi climàtic des del discurs i no des de les accions. Ho fem a petita escala (individualment), en el nivell de la conscienciació, però també des del major instrument de transformació política del que disposem que és el Govern.

Per cert, jo ara vaig més en bici per Barcelona. Tothom hi guanya, no?