29.9.08

El debat de demà

Seguint el fil del cap de setmana (ciutadania, política, participació....) vull comentar el Debat de Política General.

Demà comença al Parlament el debat parlamentari que ha d'orientar la política de la Generalitat en els propers mesos. Bé de fet comença avui a la tarda. El Parlament, o sigui els Grups parlamentaris i al capdavant els seus portaveus i les seves portaveus, té l’oportunitat de fer un debat que de debò prepari i esperoni el Govern i al seu President pel proper any, o bé de fer un debat de política-ficció.

En un moment de crisi econòmica ja instal·lada, amb la incertesa de la negociació del finançament català encara per aclarir, convé que des de la política es donin missatges de responsabilitat, és a dir de que som capaços de trobar diagnòstics i acordar solucions plegats i no culpant-nos els uns als altres. Convé que la política sàpiga oferir solucions que vagin més enllà de la immediatesa i que es prenguin decisions pensant en el futur i no només en tapar forats, convé que s’aprofiti la crisi per prendre decisions estructurals necessàries.

El Parlament té demà l’oportunitat d’acostar-se una mica més a les inquietuds dels catalans i catalanes i de fer-ho de manera entenedora. La premsa també té els propers dies un repte, saber traslladar els missatges que de debò es donin en el Ple i no només els que ofereixin un titular més cridaner perquè sigui el fons i les idees i no només la picabaralla el que arribi al carrer.

Serem capaços tots plegats?

2 comentaris:

gatgeto ha dit...

no sabia a qui queixarme ni a qui acudir,per aixo escric en el teu blog ,soc fill de tremp visc i treballo en tremp,tinc 38 anys,i estic indignat per que em passo la vida reciclant els papers els plastics etc.
si, si indignat perque jo reciclo pero el consell comarcal no,sino quan vinguis per aqui tremp,passat per l'abocador de figols i entra-hi,i pregunta a cualsevol que hi hagi anat a llençar les seves deixalles.

gatgeto ha dit...

com que hi diu que no pot ser anonim el comentari, em dic gatgeto