29.1.07

El debat municipal

A principis d’aquesta setmana en Lluís Tejedor, l'alcalde del Prat de Llobregat, quan presentava el Manifest d’ICV per a les eleccions municipals feia referència a la globalització. Les contradiccions a nivell global (la fam, la mobilitat de milions de persones, l’extrema pobresa i riquesa, la disponibilitat de recursos escassos...) per exemple, es tradueixen en problemes a nivell local. La complexitat de les nostres societats, és el dia a dia dels ajuntaments.

A ICV fugirem del reduccionisme, perquè els dèficits de convivència tenen causes complexes i per tant solucions complexes, transversals, des de diferents fronts. No hi ha solucions màgiques. Una ordenança no resol els problemes de civisme.

A ICV fugim del paternalisme, perquè els ciutadans i ciutadanes són persones adultes que entenen les dificultats de resoldre les situacions difícils si no se’ls enganya o se’ls diu veritats a mitges. Les solucions són progressives, de canvi de model i per tant no d’un dia per l’altre.

A ICV fugirem de la mera gestió. La política municipal és més que cap altra política, ideologia i confrontació de models. Sobre el creixement, els usos dels espais, del temps, sobre com han de ser les nostres ciutats i barris ara i demà. Perquè en contra del que alguns volen fer creure, la política municipal com a mera gestió i administració d’ajuntaments no resol les contradiccions que les nostres ciutats viuen. Les ciutats són projectes amb valors al darrere.

Estarà a l’alçada el debat de les municipals que alguns han volgut començar abans d’hora?

3 comentaris:

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

has vist l'article que he escrit sobre l'Imma...?

Guillem Laporta ha dit...

"A ICV fugim del paternalisme"

Vinga va, si sou una colla d'intervencionistes. Si fugiu tant del paternalisme deixeu a la gent que gasti els seus diners com els doni la gana. Supressió de la sanitat i educació pública.

Edgar Ollés. ha dit...

Si m'ho permets, m'aprofitaré un pèl d'aquest post per afegir-lo en el meu blog.
Per cert, aquest laporta que t'escriu fa mitja pena.
Em sembla que és un clar expemple de víctima de l' excés de paternalisme.