22.10.06

22 d'octubre. Debats i interès

Després de veure el debat dels 5 candidats a la presidència de la Generalitat a TV3 el divendres al vespre, la primera reflexió que se m’acut és perquè no n’hi ha més?

Quan els temps es distribueixen de forma equitativa i no en funció de més o menys representació es guanya en riquesa del debat i es demostra que el més petit pot ser el que té més a dir.

Un 23% d’audiència sembla garantir l’èxit del programa i alhora desmenteix allò tan freqüent que a la gent no l’interessa la política. Potser no els interessa sentir paraules buides o una baralla sense idees, però està clar que quan confronten maneres d’entendre i de resoldre allò que més ens afecta (la vivenda, el treball, la mobilitat...) tots estem disposats a escoltar una estona.

La segona reflexió és més concreta. Perquè no hi ha un cara a cara entre Artur Mas i Joan Saura. Per qualsevol que el divendres hagués estat una estona escoltant el debat sembla el cara a cara més interessant. Valors, idees i propostes ben diferents, esperit i energia per defensar-ho i apostes per un Govern o un altre. Passi el que passi el dia 1 de novembre CiU i ICV-EUiA no estarem al mateix costat. Ningú més ho pot dir.

Malauradament passarà per davant el que és “electoralment correcte” i un debat així no serà possible. Però de ben segur motivaria més gent que les píndoles d’informació electoral que ens permet els mitjans.

2 comentaris:

Ramon Ribas ha dit...

Hola Dolors.
Malharuadament no vaig poder veure el debat, que hauria incrementat el número de telespectadors, però estava fent un altre debat polític, una xerrada sobre el futur dels esplais en el marc del XXè aniversari dels esplais de La Garrotxa.
Només volia comentar-te que seria molt interessant un debat d'en Saura i el Mas, però també d'en Saura i en Montilla per debatre que pactaran quan guanyin o del tripartit. Per que si ens quedem només en demanar un debat amb el Mas, sembla que li donem més importància de la que ha de tenir (el possible guanyador vers la única opció clara de diferenciar-se).

Aprofitant l'espai, us dono una suggerència. He vist la contraproposta a la campanya de CiU de ERCPSCPSOEICVEUiA... és correcte. Us suggereixo una altra a la difusió que més han utilitzat, la del nus del tripartit. Si us fixeu té 3 línees per dalt i 3 per baix. Només cal que afegiu a dalt el nom dels 3 partits del tripartit i a baix 3 èxits de la política del tripartit per donar-li el significat correcte: El tripartit pot semblar un lio, però fa política social. A l'altra banda del cartell podeu posar el tripartit de dretes i en comptes d'una maranya (conseqüència lògica d'una discusió democràtica) un embut amb la cara d'en Mas d'on acaben sortint les seves idees de política regresiva.

Ramon Ribas

agustí masip ha dit...

Proposo un debat cara a cara puig / boada seria més seguit i segur que és l'únic que li pot treure els colors al puig.