22.6.07

TN a TV3

Cada vegada més, és habitual que els informatius de TV3, pateixin modificacions horàries, canvis en l’hora de l’emissió o reducció de la durada, sempre per causa de la realització de proves esportives que tenen una llarga durada.

Passa especialment els caps de setmana al migdia per l’emissió de la Fórmula-1 i als vespres entre setmana per l’emissió de partits de futbol. Cada setmana podem trobar un exemple.

Però probablement el més flagrant és el cas del dia 27 de maig. El dia de les eleccions municipals el TN migdia es va emetre passades les 16h de la tarda, quan havia acabat la cursa de la Fórmula-1.

Tant abans com després de les eleccions, recordo haver parlat del perill de l’abstenció. En actes de la nostra campanya però també en debats. La realitat ha estat encara pitjor del que temíem i és evidentment greu. Les raons són moltes, però segur que no ajuda en absolut que el mateix dia de les eleccions la informació del TN vagi amb més d’una hora de retarda i la gent no sàpiga on trobar les notícies.

Molta gent, m’ha comentat la decepció i fins i tot la indignació per aquest fet. No és en absolut la funció d’una televisió pública, de la televisió nacional de Catalunya, tenir aquest tipus de prioritat i donar aquest tipus de servei en general i el dia de les eleccions en concret.

Segur que TV3 valora el nombrós públic de les curses a l’hora de mirar si ha de canviar de cadena, i passar la Fórmula 1 al Canal 33, però insisteixo que malgrat les audiències, cal que TV3 continuï sent un referent a nivell d’informació i aquestes pràctiques segur que no ajuden.

6 comentaris:

dErsu_ ha dit...

Mmmm... això que heu escrit... ho penseu de debó? No, no vull dir això que els telenotícies canviin d'horari, que és un fet difícilment discutible, sinò que aquest sigui un dels motius de l'abstenció. De debó ho creieu?

Dolors Camats ha dit...

En absolut volia donar a entendre que moure l'horari del TN és causa directa de l'abstenció, però sí que crec que hi contribueix el tractament informatiu que es dóna la informació política: canvis del TN, fotos de candidats saltant en portada, tertúlies desacreditant les institucions...

dErsu_ ha dit...

Gràcies, em tranquilitzeu. No obstant això, si m'ho permeteu, crec que alguna responsabilitat (potser no directament) deveu tenir en el desgavell aquest de TV3, essent com és, una televisió pública.

Martí Casares ha dit...

dolors, absolutament d'acord; jo també fa temps que ho penso malgrat la meva afecció al futbol; però cada cosa al seu lloc: la informació és important en tant que és un dret ciutadà i en tant que creadora de cultura; segurament el paper dels mitjans de comunicació té molt a veure amb aquesta abstenció que ara preocupa tant a tothom i no parlo només dels programes amb tomàquets i salsa rosa sinó de la manera com titulen els diaris més "seriosos", com opinen els tertulians a les ràdios més "fiables"... la poca importància que tots donen als fets que realment afecten la vida quotidiana de les persones més enllà de les declaracions altisonants i les baralles entre els uns i els altres. O sigui que en això de l'abstenció tothom en té una mica la culpa...

Clint ha dit...

encara no he sentit cap polític dir que part de la culpa és de la classe política. Dir que és el sol, la fórmula 1 o el Pellicer em sembla un pèl frívol. A banda d'això, cal revisar el tema tertúlies, per que cada cop hi ha més polítics que hi són opinant!

Zímon ha dit...

Vull demanar a iniciativa, i començo fent-ho aquí, que el partit es preocupi de recuperar els milers de votants que a les darreres eleccions van deixar de votar o van votar en blanc. I per a això, demano que comenci a fer polítiques contra la corrupció política -per exemple denunciant als tribunals el que va passar amb el tram final del llobregat que s'ha tapat per fer l'ampliació del port, després de desviar el riu, però que es va fer una bassa amb aigua freàtica-; i és tan sols un exemple.
I, si no els treuen al TN, no passa res, per això estan els mitjans alternatius com ara la web d'icv.
Vinga, vosaltres podeu, sinó, n'haurem de fer un altre.