20.9.06

Oblits de cara a la galeria

Montilla ja parla d’immigració. El candidat socialista ja no diu que cal esperar a parlar-ne després de l’1 de novembre, finalment es destapa.

I per variar es fixa més en el discurs de PP i CiU que en la realitat del país i del govern. Montilla ha afirmat que la prestació de serveis socials que demanen les persones immigrades “en alguns casos comporten o poden comportar pèrdues de serveis per als ciutadans de Catalunya”.

Oblida el senyor Montilla que el problema de la insuficiència de serveis socials radica en la manca de recursos, en un pressupost en despesa social molt allunyat de la mitjana europea i que és ara que estem en un moment de creixement econòmic on s’ha d’invertir. Radica en un Estat del Benestar tant magre que alguns ja fa temps que parlen de Família de Benestar, ja que és la família qui acaba compensant les mancances en tot tipus de suport, serveis i ajudes.

El problema és la manca de serveis socials, no la immigració. Els immigrants són beneficiaris dels serveis socials com també són contribuents i ara per ara responsables del creixement del PIB, per tant de la riquesa del país.

El debat pendent és sobre l’impacte de l’immigració en l’economia, en el mercat laboral, en els seus drets i deures i no generar confrontació social i incitar a la xenofòbia.