27.3.06

L’orgull de ser d’ICV

Ja n’hi ha prou.

Durant més de dos anys des d’ICV hem estat defensant amb ungles i dents i explicant a tothom que ens ha volgut sentir, la necessitat de consolidar aquesta coalició de govern d’esquerres per a transformar el país. Només amb la pluralitat de les forces polítiques de l’esquerra catalana és possible tirar endavant polítiques valentes i de transformació (com la futura llei d’habitatge, com el pacte per l’educació, com l’obligació als metges de la sanitat pública de treballar més hores) i de fer-ho mentre es proposa a l’Estat un projecte d’Estatut que obre en canal l’Estat de les Autonomies, la seva organització política i institucional i el seu sistema de finançament.

I aquest govern ho ha fet alhora integrant-hi a CiU, el principal partit de l’oposició, que m’atreviria a dir que per davant de l’Estatut (que en el seu moment ja es van comprometre a no tocar davant del PP, per mantenir-se en el Govern) té com a objectiu prioritari fer caure el govern català.

Cap altre combinació de govern ho pot fer possible. Jo ho tinc clar. I molta gent d’esquerres del nostre país també. Però no tot s’hi val.

A banda del què, compte també el com i d’ençà del 14 de desembre de 2003 (Acord del Tinell) un ensurt darrera un altre cobreix la feina del govern. La pluralitat és rica i garanteix un govern més representatiu de la societat, la discrepància és sana i vacuna contra el dogmatisme, però tenen els canals on expressar-se en un govern de coalició. La immaduresa, es una altre cosa, confondre la responsabilitat i càrrec en el govern com a altaveu del partit, o directament contradir els acords del govern no haurien de formar part del bagatge del tripartit.

Avui algú em deia que ICV ha fet massa bondat durant aquests dos anys llargs. Segur que n’hem fet i en seguirem fent, perquè el bé a guanyar està per sobre del que volem per nosaltres o del que vol el nostre partit, el bé és una societat més justa i per tant més lliure.

10 comentaris:

sharleen ha dit...

Com a dona amb sensibilitat d'esquerres, només puc dir-te a tu i a tota la gent d'ICV que endavant. Que som moltes les persones -a vegades massa silencioses-, que estem amb vosaltres i que valorem la vostra aportació al Govern.
Suposo que no deu ser fàcil governar al costat d'un eixalabrat com en Pasqual Maragall o d'un partit immadur, egocèntric i victimista com Esquerra. Per això encara té més mèrit la vostra feina.
Jo també sóc de les que penso que ja n'hi ha prou. Celebro que us hagueu plantat. A veure si això fa que en Maragall toqui d'una vegada de peus a terra i que a ERC madurin d'una vegada!

sense pietat ha dit...

Molt bé, Dolors. A veure quan comenceu a dir tot el que molta gent pensem de tota la tropa d'impresentables d'Esquerra, que l'únic que han fet en dos anys ha estat posar en crisi permanent el primer govern catalanista i d'esquerres d'ençà de la República.

Pedro ha dit...

Quina vergonya Dolors, us vau sumar al pacte Mas-Zp sense ni llegir-lo i ara feu boicot a Erc.

Donaire ha dit...

Benvinguda a la blogosfera. Espero que els companys d'ICV us aneu sumant, per tal de contrapesar el to conservador de la blogosfera política.
Sobre el post, tens raó. El paper d'ICV en el suport del govern ha estat capital. El temps us donarà la raó.

xesc ha dit...

"niciativa, darrera l’operació d’assetjament contra Esquerra pel cobrament d’una taxa als càrrecs de confiança ‘col·locats’ a la Generalitat"
http://busot.blogspot.com/
Hi surt una foto teva molt bonica. Això sí que és "consolidar aquesta coalició de govern d’esquerres per a transformar el país".
No sóc d'ERC, però després del vostre sí l'endemà del pacte Mas-Zp vaig decidir no votar-vos més

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

jo també stic orgullós d'ICV, del seu caràcter critic i autocritic,ja fa temps que les esquerres necessitem matèria teòrica, històrica i programàtica de primera magnitut, i també més pràctica de carrer (aìxò cal millorar-ho), i ICV és el punt necessari en aquest objectiu. No defallim i deixem-nos del deliri dels nous messies (llegiu l'article de Carod a l'avui, "de tot cor" i n'hi ha per llogar-hi cadires). Salut i iniciativa!

Pol Pagès i Pont ha dit...

ICV ha fallat a tots els militants i simpatitzants ecologistes. Teniu la conselleria de medi ambient i d'habitatge i ni tan sols heu aconseguit millorar res en aquests dos aspectes en dos anys de govern. A què aspireu, doncs?

Em sembla que ja és hora d'afirmar sense pèls a la llengua que sou la comparsa del PSC.

I per cert, com pot ser que l'acció de govern d'ICV al Prat (municipi més poblat en el qual hi governeu) sigui totalment oposada a les cèlebres proclames que propagueu en els vostres programes electorals? Per què no defenseu el delta del Llobregat tal com defensàveu que no es fes el túnel de Bracons?

A més, us va faltar temps per beneir el pacte Mas-ZP. Sempre fidels a l'establishment!!

Per dignitat, deixeu d'enganyar la gent!

Fran Salvador Avila ha dit...

Después de saludarte personalmente esta tarde, en el II Congrès IDP y acceder a tu blog -por primera vez, lo reconozco- sólo puedo decir una cosa: ¡Ánimo! Yo creía en el tripartito... empiezo a creer sólo en vosotros. Así que no me defraudéis... ¡que haceis mucha falta!

Josean ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Josean ha dit...

Dolors, crec que se el que penses respecte als pactes... i crec que ERC ha estat molt irresponsable com a socis de govern, no tant sols amb l'estatut... Crec que ja n'hi ha prou! M'encanten les declaracions de Joan Boada. No caiguem un altra vegada a un error de responsabilitat. Hi ha moments en que s'ha de dir prou!
Una abraçada!!