17.7.06

Ja tenim candidat

Avui hem conegut els resultats de les primàries internes d’ICV per escollir el candidat a les eleccions al parlament. Òbviament en Joan Saura serà el cap de llista.

Tant important com la seva candidatura ha estat el procés per escollir-lo. En un moment en que altres han d’apuntalar el seu cap perquè no se’ls enfonsi o que s’assumeix l’elecció de candidatures en processos completament tancats a les direccions, Joan Saura ha encarat unes primàries, que ha guanyat amb el 98% dels vots entre les 3.520 persones adherides o amics, que han votat.

Una participació del 61% amb un candidat únic, després d’una temporada de mobilització permanent de les organitzacions és el millor reflex que ICV afronta amb molta energia les properes eleccions, molt conscient de la força i la credibilitat que hem anat acumulant durant aquesta legislatura i etapa de govern. I per tant molt conscients també del paper que haurem de jugar.

Mentrestant Artur Mas es dedica a creure que viurà unes eleccions a l’americana, reclamant debats a dos, quan el nostre sistema de partits és clarament (i afortunadament) més plural que el bipartidisme o transportant-se a escenaris presidencialistes, anunciant allò que governarà el més votat.

El govern de la Generalitat el presidirà qui tingui capacitat de construir una majoria estable al parlament i hores d’ara el Sr. Mas encara no ens ha dit amb qui pensa aconseguir-la donat que clarament no tindrà majoria suficient tot sol. Curiosament tampoc el Sr. Montilla deixa clar si s’oposarà a un govern sociovergent o si forma part de les seves previsions. Ni ERC és capaç d’apostar clarament per un govern d’esquerres tot i que no s’estalvia reclamar l’herència (seleccionada) del govern tripartit.

Curiosament només Piqué i Saura són clars. El primer per deixar clara la ma estesa a CiU i la seva decisió per aturar qualsevol govern que no sigui de dretes. I Saura per tot el contrari, assegurant que el vot a ICV és ara per ara la única vacuna per aturar la involució d’un govern de dretes a la Generalitat.

A ICV ja tenim candidat.

9 comentaris:

Scripta Manent ha dit...

Unas elecciones cuyo resultado es obvio no son unas elecciones, salvo en la RDA. Claro que eso igual no lo explicaban hasta 4º.

Por otro lado, hasta donde se me alcanza, el sistema americano también es multipartidista. También debía de ser cosa de 4º.

En cuanto a la involución que supone un gobierno de derechas, ya me gustaría a mí que involucionáramos como los alemanes, en vez de evolucionar como estos últimos años.

Albert ha dit...

No sóc massa optimista jo, en relació al futur govern. El millor que podem fer, em sembla, és ser coherents, mirar d'explicar-nos bé i després, ja veurem què es pot fer. Marxem de vacances una mica i ja hi tornarem.

les hores i els dies ha dit...

Saura es un bon candidat, però s`haurà d`esforçar molt per, marcar perfil propi, estrènyer llaços amb EUiA i IU, accentuar les relacions amb les Enteses municipals i també amb Els Verds. Mas ha estat nomenat a dit i és un candidat prefabricat en un plato de TV. Montilla és un bon alcalde de poble, però no un bon candidat a la Generalitat, per molt que el PSC s`esforci en dir el contrari. Piqué és la única cara del PP per no caure encara més. Carod és candidat per última vegada. No el volen ni els seus, i ni tan sols el deixen fer compareixences informatives en solitari; sempre li posen a en Puigcercós al costat per vigilar-lo. Així doncs, ICV-EUiA a créixer l`ú de Novembre. Només lamentar la no presència de la Bet Font a les llistes, així com la retirada de la Dolors Comas, i la probable pèrdua de l`escó pel Lluis Postigo. No tot son flors i violes.
Felicitats Dolors per la teva tasca parlamentària, sobretot pel tema X. Vendrell... (ja m`entens).

COALICIÓ D'ESQUERRES ha dit...

un blog per linkar i visitar!!!!

COALICIÓ D'ESQUERRES ha dit...

mireu la perla de Manel Cuyas a EL PUNT...es pot batejar com a PROGREFOBIA!

REPRODUCCIÓ DE L'ARTICLE:
MANUEL CUYÀS.

Ha dit Josep Antoni Duran Lleida que, abans de poder votar, els immigrants han de saber què se celebra per Pasqua. Duran, si ho poses tan difícil no podran votar els immigrants ni podrà votar cap català de menys de trenta anys perquè tots els catalans de menys de trenta anys han estat educats en la idea que Nadal és la festa pagana en què es dóna la benvinguda a l'hivern en companyia de l'amic invisible, que Divendres Sant és l'apoteosi de l'esquí i que el dia de Tots Sants –ai, que s'acosta– és una carabassa amb una espelma a dins. Pasqua? ¿Pot ser aquella festa que fan els militars el dia de Reis per poder dir que sempre estan disposats a organitzar un cop d'estat? Si d'aportar proves d'integració es tracta, millor seria, Duran, que els immigrants poguessin contestar sense dubtes què diferencia Zara de Massimo Dutti o quan comença i quan acaba la temporada de rebaixes.

L'esquerra de la farigola, que és la d'ICV, s'ha naturalment indignat amb les pretensions de Duran. Les troba de missa i xenòfobes. ICV tot ho troba sempre xenòfob. Que proposin ells les proves: direm que un immigrant està integrat quan sàpiga circular pel carril bici, quan posi les deixalles al contenidor que toca i quan s'oposi al túnel de Bracons i al quart cinturó. L'1 de maig? ¿Que sàpiga què se celebra l'1 de maig? Difícil, gairebé xenòfob.

Josep-Lluís Carod, per la seva banda, nega el catalanisme de José Montilla adduint que el candidat del PSC no ve de la lluita nacional, una lluita que el líder d'ERC situa del franquisme en avall, fins al 1714. Carod: aviat no hi haurà ningú que superi la teva nota de tall perquè seran –serem– tots morts.

Hem d'explicar als immigrants què celebrem els catalans l'11 de Setembre, dilluns que ve: si una derrota (es pot celebrar, una derrota?), si una reivindicació (les reivindicacions se celebren o es fan?), si les baralles de tots els partits, si un dia al camp. Quan ho entenguin, votaran. Quan ens ho sàpiguen explicar i ho entenguem nosaltres, aniran a les llistes.

/////

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

sincerament, em sembla nefast l'slogan de icv-euia per la precampanya, una mala manera de preparar la tant anhelada pujada...em fa basarda haver d'enganxar cartells sobre la suposada "inteligència" i "decència" de la nostra politica, crec que hi han moltes maneres de dir que som ascendents i volem ocupar espai i decisió. Tenim moltes virtuts, però no siguem tant "autobombos". I malgrat tot, endavant icv-euia!

visca icv! que consti!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Ben mirat, després de les desbarrades del Puigcercós, em comença a agradar aquest slogan que ahir denostava...

Dolors Camats ha dit...

Gràcies als blocaires que malgrat la meva tardança continue clicant.

sobre la PRE-CAMPANYA hi ha opinions per tot, però està clar que si hi ha una manera intel·ligent i decent de fer les coses és perquè també n'hi ha una altra de contrària.

I ara més que mai des d'ICV podem treure pit del que som i dle que hem fet.

Gràcies de nou

dolors

marius ha dit...

Si que estaria be que IC tingués un perfil propi i deixes de ser "l'esquerra contrafort" que fins ara ha estat.
Però he escoltat molt atentament les paraules del Saura (i de la Camats, que també) i he tret la conclusió que el vot al PSOE està ABSOLUTAMENT decidit.
Quo vadis, esquerra?